Taśma od tego sprzedawcy zadzwoń i zapytaj. Musi byś dość nocna, ważny parametr to siła przyciągania na cm². Coś wybierzesz.
http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6712427948
Wymiana akumulatorów Neato - oryginały
Moderatorzy: GRZECH, barbapuppa, sondejm, Tester
Re: Wymiana akumulatorów Neato - oryginały
R630+LiNMC, (były R4225, R5210, R580)
Naprawa Roomby, Minta i inych robotów pisz na PW.
Dzięki, dobra opcja. A ile to jest dobra siła przyciągania? Bo widzę, że ma 16, 18, ale nie mam pojęcia, czy to dużo, czy mało ;)
Nie wiem, kup najmocniejszą z tych średniogruboszerokich.
Dobra, taśma przyszła i siła magnesu wydaje się być równie silna co oryginał od Neato - dobry znak.
Teraz pytanko w kwestii przyklejania - w jaki sposób Neato reaguje na tę taśmę? Pod spodem ma jakiś czujnik?
Czy jeśli mam 3 cm próg z lekkim skosem (po którym próbuje wspinać się Neato), to taśmę mogę przykleić na tym skosie? Czy powinienem przed samym progiem, ale nie na skosie?
Teraz pytanko w kwestii przyklejania - w jaki sposób Neato reaguje na tę taśmę? Pod spodem ma jakiś czujnik?
Czy jeśli mam 3 cm próg z lekkim skosem (po którym próbuje wspinać się Neato), to taśmę mogę przykleić na tym skosie? Czy powinienem przed samym progiem, ale nie na skosie?
Czujnik jest chyba w zderzaku w narożniku, czy jeden, nie wiem.
A pod progiem jak możesz spróbuj tę taśmę, jeśli próg inny niż przytwierdzony na stałe, zasięg to około 2cm.
A pod progiem jak możesz spróbuj tę taśmę, jeśli próg inny niż przytwierdzony na stałe, zasięg to około 2cm.
Czujniki są dwa, po jednym w każdym narożniku robota.
Taśmę możesz kleić dowolnie, aby tylko robot ją wykrył zanim się zawiesi na progu.
Taśmę możesz kleić dowolnie, aby tylko robot ją wykrył zanim się zawiesi na progu.