Kupiłem nowy dywan, brązowo czerwony i znowu ten sam problem. Teraz już nie wiem czy to problem koloru czy może rowków w dywanie.
Wiem jedno to już nie jest mój problem jutro odsyłam odkurzacz do Amazon i dostane zwrot kasy.
Trochę szkoda ale już nie miałem sił z nim walczyć.
Zapewne będę chciał kupić coś innego tylko czy w cenie 400 funtów, które dałem za neato dostane coś sensownego co nie ma problemów z kolorami i nie zostawia śmieci i nawiguje po kilku pokojach?
[ Dodano: 2013-04-29, 20:41 ]
Ok jeszcze zrobiłem 3 testy na 3 rożnych dywanach w innym pokoju.
Zarówno czarnego jak i brązowego nie dał rade odkurzyć. Poradził sobie tylko moim starym dywanem jasnobrązowym.
Dywany z którymi sobie nie poradził maja rowki na łączeniach kolorów może to stanowi problem a nie kolor. Wcześniej jeszcze testowałem na brązowym troszkę jaśniejszym w pokoju kanapami i dawał rade. Dywan tez był bez rowków. Musiałem go jednak oddać bo wyglądał tragicznie.
[ Dodano: 2013-04-29, 21:00 ]
Tutaj filmik który pokazuje jak bardzo na nawigacje wpływa wygląd dywanu. Odkurzacz traktuje wzorki za każdym razem jak drogę.
https://www.youtube.com/watch?v=8PiO5B0 ... ata_player
Ja ogólnie jestem już całkowicie głupi. najpierw myślałem ze problem stanowi dywan , potem ze kanapy teraz już sam nie wiem. Szkoda się trochę z nim rozstawać bo był okres w którym bylem z niego naprawdę zadowolony.
A zapomniałem dodać ze bateria w nowym odkurzaczu rozładowuje się 2 razy szybciej niż w starym, który zwróciłem do amazonu.
Dodatkowo nowy popiskuje jakby nie byl nasmarowany.